Griet Lodewijcks, medewerker van Janssen en haar zus Lieve, ervaringsdeskundige en medewerker Ups & Downs

Janssen werkt samen met patiënten- en familieverenigingen, artsen en zorgspecialisten om voor verschillende ziektegebieden informatiegidsen te ontwikkelen. Deze gidsen vormen een gebundelde bron van herkenbare, betrouwbare en relevante informatie die voor patiënten en hun omgeving een houvast biedt rondom de diagnose en tijdens het hele behandeltraject.

Lees de gids

Ups & Downs vzw en Janssen hebben de handen in elkaar geslagen om een gids te creëren die patiënten wil helpen om mondig en geïnformeerd in zee te gaan met de bekwame mensen die klaar staan om ze te helpen.

Kunst en mentale gezondheid gaan erg goed samen, waardoor het creatieve en kunstzinnige een grote rol ging spelen.

 Olieverf op doek (50x60) door Lieve Lodewyckx

“De op- en neerwaartse vloeiende bewegingen brengen me op een natuurlijke wijze langs zijsporen. Ik bewandel en volg. Op ieder moment in mijn ‘zijn’ ontdek ik kracht, de kracht van vorm, van kleur, van perspectief. Ik laat stroming toe. De stroming van mijn leven. In overgave.”

 Ervaringsdeskundigen vertellen over de gids

Lieve en Griet delen in deze video hun ervaringen over psychische kwetsbaarheid. Ze vertellen hun verhaal vanuit het perspectief van ervaringsdeskundige en mantelzorger, en wat deze gids zo bijzonder maakt.